AI Strategie en plan

De kracht van Artificial Intelligence benutten

Heb je de indruk dat Artificial Intelligence zou kunnen helpen om operationele uitdagingen op te lossen of nieuwe kansen te ontwikkelen?
En kom je niet verder dan technische verhalen of voorstellen die veel te opportunistisch zijn en geen rekening houden met de praktijk, risico’s en vertrouwen?

Hulp bij een succesvolle Artificial Intelligence strategie

De afgelopen 5 jaar heb aan diverse AI projecten gewerkt. Hierbij heb ik geleerd dat de aanpak vanuit de business, de praktijk ondersteund door een directie succesvol is.

Ook heb ik geleerd dat je sterk in je schoenen moet staan en focus moet houden resultaten. Er blijft toch een soort natuurlijk enthousiasme onder leveranciers en ontwikkelaars om de focus op technologie te leggen, en daar moet je zeker niet in mee gaan.

De belangrijkste les die ik geleerd heb is dat je echt een goed plan moet hebben. Mijn eerste aanpak was om de business in te duiken, kennis opdoen van hoe en waarom men bepaalde zaken doet, en dat vertalen naar een visie en roadmap. 

Dat werkt bijzonder goed, maar toch zie je onderweg nog uitdagingen met privacy, security, vertrouwen in algoritmes en data ontstaan.

Om toekomstige projecten nog beter uit te kunnen voeren heb ik besloten om op dit laatste vlak meer kennis op te doen. Hiervoor heb ik een opleiding gevonden aan de London Business School, waar als eindresultaat een AI plan uit rolt.

En dat is mijn aanbod aan jou, mag ik jou komen ondersteunen met mijn bestaande kennis en ervaring, en dat gebruiken om het AI plan te maken?

Wil je een goed onderbouwde strategie en plan, waarin business value centraal staat en rekening wordt gehouden met jouw praktijk, jouw situatie en doelen, én waarin aandacht is voor risico’s, belangen en vertrouwen?

Neem dan snel contact met me op, want de beschikbare capaciteit is zeer beperkt.

Ton Abelen – ton@tonabelen.com – 06 46 25 71 99