Business consultant / Product Owner

Of je nu een multinational, overheidsinstelling of een wat kleinere organisatie bent, iedereen zou moeten kunnen profiteren van de kracht van Artificial Intelligence.

Mythe: Je moet moderne systemen en optimale data hebben om met AI aan de slag te gaan

Hét grote voordeel van Artificial Intelligence is dat data niet perfect hoeft te zijn. AI kan heel veel toegevoegde waarde zoals optimalisatie leveren in een omgeving met verouderde systemen en niet optimale informatie.
Het succes wordt bepaald door jouw verwachting en keuze wat je wilt bereiken.

Wil je dat AI al jouw business processen zelfstandig uitvoert en daarmee je medewerkers overbodig maakt? Ja, dan heb je perfecte data nodig.

Maar wil je jouw medewerkers ontlasten, en beter ondersteunen zodat zij hun werk efficiënter en beter uit kunnen voeren? Dan behoor je tot de overgrote meerderheid die heel erg veel rendement kan behalen door AI slim in te zetten.

Mijn ervaring

Iedere organisatie is anders. Uitdaging, cultuur, systemen, procedures, budgetten, data, strategie, beleid, alles is overal net even anders wat ieder project uniek maakt.

Vanzelfsprekend zijn er procedures opgesteld om innovatie en projecten te stroomlijnen. Maar waar het werkelijk om zou moeten draaien is de toegevoegde waarde.
Welk probleem ga je oplossen met je idee, wat gaat dat kosten, hoe ga je dit aanpakken in een organisatie waar wellicht niet ieder idee een succes is geworden.

Mijn ervaring is dat nieuwe ontwikkelingen als Artificial Intelligence op een heel goede manier bestaande problemen op kunnen lossen. Daarbij heb ik ook de ervaring dat die technologie een doorbraak kan betekenen, maar dat je er zeker niet bent met alleen die technologie. Ik kan je met 99% zekerheid de garantie geven dat als je technologie als uitgangspunt neemt je project faalt.
Naast technologie zal je altijd eerst het probleem of de uitdaging moeten achterhalen. En die zul je moeten kunnen plaatsen in de organisatie en processen. Wat zijn de belangen, wat is de daadwerkelijke reden om hierin te investeren, en hoe zou een mogelijke oplossing er dan uit moeten komen te zien?

Aanbod, diensten

Heb je een idee of probleem, maar niet de expertise om dit aan te pakken, of werkt de aanpak die je normaal doet niet?
Je kunt mij inzetten om je idee of probleem te analyseren en valideren of haalbaarheid binnen jouw organisatie.
Vanzelfsprekend ben ik graag bereid jouw projecten te begeleiden en/of leiding te geven aan jouw team.
Als je expertise nodig hebt die je niet hebt, beschik ik over een netwerk met daarin vele specialisten die inzetbaar zijn.
Om je een beeld te geven wat ik voor je kan betekenen, de formele rol die ik vaak krijg is Business Consultant, Business Analist, Product Owner of Project Leider.

Wie ben jij

Zoals je hierboven al gezien hebt, werk ik vanuit een business uitdaging. Dat betekend dat jij probleem eigenaar bent of een visie hebt waar je naartoe wilt. Het feit dat je op deze website aangekomen bent, betekend dat je de resources niet hebt of de aanpak/slagkracht mist binnen je eigen organisatie om succes te boeken.
Ik ben erg risico mijdend, en zoek graag alle mogelijke uitdagingen direct op. Dat wil zeggen dat ik met alle stakeholders contact wil hebben om te begrijpen waar kansen en risico’s liggen. Uiteindelijk zijn risico’s en beren op de weg vaak om te zetten in kansen, als je maar de vraag en de weerstand begrijpt, en dat betekend communiceren. Vandaar mijn wens om door jou of via jou bij de stakeholders aan tafel te zitten.

Verder verwacht ik van jou dat we samen een heldere doelstelling formuleren zodat we samen kunnen werken aan succes.

Eerste stap

Zowel jij als opdrachtgever als ikzelf willen vooraf weten waar we aan beginnen. Wat zijn je verwachtingen, ervaringen en hoe zie je de rolverdeling.
Als ik ergens voor ga, dan heb je ook mijn committent, en gaan we samen resultaat boeken.
Voor mij een eerste logische stap is dat we kennismaken en jouw uitdaging bespreken en samen bepalen of we succes kunnen boeken.

Je kunt me bellen op +31 6 46 25 71 99 of mail naar ton@tonabelen.com