Wat is Artificial Intelligence

Wat is Artificial Intelligence in gewone mensen taal

Het antwoord op de vraag ‘wat is Artificial Intelligence’ bestaat meestal uit een uiteenzetting van technologie.
Machine Learning, Deep Learning, Facial Recognition, Tekst Mining, Cognitive Computing en zo zijn er nog tientallen technische, al dan niet door marketeers verzonnen namen.

Maar wat moet je met al die technologie als je als manager of operationeel medewerker alleen maar wil begrijpen wat je ermee kan? 

Deze blog gaat over deze laatste vraag: wat is Artificial Intelligence voor jou als niet-techneut die wil weten wat het kan en of AI iets voor jou kan betekenen.

Artificial Intelligence is eigenlijk simpel uit te leggen

Laten we beginnen met Intelligence. Wij mensen hebben zintuigen die constant signalen oppikken. Terwijl je deze blog leest heb je wat vast, je zit ergens met je voeten tegenaan te tikken, je voelt je stoel, vanuit je ooghoek zie je van alles, je ruikt wat en wellicht proef je nog wat koffie die je net op hebt. Al die signalen worden naar onze hersenen gestuurd die deze verwerkt op basis van aangeleerde kennis en gedrag. Zo worden de signalen van wat je hoort gefilterd op achtergrondgeluid, maar hoor je de stem van een belangrijke collega wat roepen dan reageer je ineens. 

Dit is aangeleerd gedrag, want toen je geboren bent zat die stem van je collega nog niet in je brein, sterker nog, je kwam redelijk blanco op de wereld en hebt heel veel moeten leren. Dat verwerken van die informatie, leren, verbanden leggen, actie ondernemen, dat noemen we intelligentie.

Artificial Intelligence, of Kunstmatige Intelligentie is hier zoals de naam al aangeeft de kunstmatige variant van informatie. 

De theorie is dat AI in staat zou moeten zijn om al die menselijke intelligentie na te doen, maar dan op veel grotere schaal. En hier wordt het interessant. Zoals ik hierboven al schetste is het verwerken van de signalen van onze zintuigen al mega veel werk. Je zou voor de grap eens uit moeten schrijven welke signalen je in één uur binnenkrijgt en hoe je deze verwerkt. 

Zo begrijp je al vrij snel waarom er zoveel soorten AI zijn. Je moet AI namelijk trainen om signalen en informatie te verwerken, en beeld, geluid, cijfers of tekst zijn compleet verschillende signalen. Ons menselijke brein is ontzettend krachtig, wij kunnen al deze signalen prima tegelijk verwerken, maar de AI-technologie staat nog aan het begin van de ontwikkeling en kan gechargeerd maar één type informatie verwerken. Daarom is de ene oplossing goed in social media, de ander in aandelenhandel, de ander in het analyseren van dossiers of gerechtelijke stukken, de ander in zorgdata etc.

Artificial Intelligence is powerplay

De kracht van AI zit erin dat deze net als ons mensen zaken aan kan leren, en daarmee op specifieke vlakken uiteindelijke veel meer kan dan wij mensen. Een arts kan in een uur een maximaal aantal MRI-scans beoordelen. Als je AI aanleert waarop te letten dan kan deze misschien wel duizend keer zo snel scans verwerken. Daarmee is AI nog lang geen arts, maar kan deze de arts wel veel efficiënter maken, waarmee de kwaliteit van de zorg omhoog kan gaan en de arts meer tijd heeft voor andere zaken.

Welke technologie hiervoor gebruikt wordt zou er voor de gebruiker en de opdrachtgever niet toe moeten doen. Waar het om gaat is dat je herkend waar AI je kan ondersteunen, en in hoeverre deze betrouwbaar en transparant is.

Dat is Artificial Intelligence, kunstmatige computerkracht die delen van het denkpatroon van een mens op grote schaal over kan nemen.
Het grote voordeel is dat AI daarbij in staat is veel grotere volumes aan data/informatie te verwerken dan wij mensen kunnen. En dat heeft weer als voordeel dat we veel efficiënter kunnen gaan werken, of op een hoger niveau kunnen gaan werken, omdat AI in staat is alle beschikbare informatie mee te nemen in analyses, én daar soms zelfs nieuwe verbanden in kan vinden.

Dat maakt dat AI voor bijna iedereen waarde toe kan voegen, van arts tot advocaat, van casemanager tot CFO, er bijna geen beroep te vinden waar AI geen waarde toe kan voegen.

Het is echter de kunst of je in staat bent eerst die waarde goed te bepalen, en dan pas aan de slag te gaan met de technologie die daarvoor nodig is.

Auteur: Ton Abelen